Grad Kutina
Čišćenje
Čišćenje
Hrvatski srednji sloj ;)
Snimanje filma
Snimanje filma

Poštovani posjetitelji,

Naša web stranica je u postupku nadogradnje. Molimo Vas za još strpljenja da to odradimo do kraja. Sve što je do sada bilo dostupno na web stranici je i sada dostupno, a plan je još proširiti obavijesti.

S poštovanjem, Udruga Unuk

Održana kick off konferencija !

 

 Danas je Kutina i službeno dobila prvi klub za starije i nemoćne !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klub za starije osobe Udruge UNUK u Domu zdravlja Kutina danas je i službeno otvoren. Dio je to EU projekta Udruge UNUK  „Jačanje socijalne uključenosti starijih“ kojeg je osmislila uz stručnu pomoć Razvojne agencije Mrav, a provodi ga sa nekoliko udruga partnera. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Klub za starije osobe Udruge UNUK će raditi tijekom 12 mjeseci, koliko traje i projekt, rekao je Zdenko Lončarić, voditelj Ureda Udruge nezaposlenih u Kutini. „Udruga UNUK osnovan je prije tri godine i od tada nastoji zaposliti što više svojih članova. Sretni smo, jer smo to uspjeli i kroz ovaj projekt te zahvaljujem na pomoći Agenciji Mrav, Županiji, Centru za socijalnu skrb i udrugama, partnerima u projektu“ Klub za starije neka je vrsta dnevnog boravka za starije osobe koje vrijeme u klubu provode u kreativnim radionicama, uz društvene igre te im se pružaju i fizioterapeutski tretmani. Klub za starije u Kutini radi u Domu zdravlja u Kutini, naglasio je Zdenko Lončarić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"U Klub može navratiti svatko tko ima potrebu u radno vrijeme od 7 do 15 sati. Neobavezno ljudi mogu svratiti, mogu se družiti i na razne načine provoditi vrijeme. Vrijednost je projekta 100 tisuća eura. Na osnovnu tog projekta zaposlene su dvije mlade osobe do 29 godina i dvije osobe iz ranjive skupine do preko 40 godina."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

I bez velikih najava i prije službenog početka rada znatan broj starijih Kutinčana redovito dolazi u Klub za starije u kojem se ugodno osjećaju i zadovoljni su ovim projektom Udruge UNUK. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Prostor u Domu zdravlja za potrebe Kluba za starije na korištenje je ustupila Sisačko-moslavačka županija. Darko Srbljanin, pročelnik županijskog Odjela za zdravstvo istaknuo je kako Županija snažno podupire projekte udruga iz područja društvenih djelatnosti.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Projekt Udruge UNUK je bio izuzetno dobar. Prihvatili smo ga u SMŽ i vrlo smo zadovoljni jer je ovo novi kvalitetni oblik skrbi o osobama starije životne dobi koje nisu u organiziranom smještaju. SMŽ otvorena je za sve projekte i spremna je financirati kvalitetne projekte poput ovoga."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić istaknuo je zadovoljstvo uspjehom projekta kojeg je podupro i Grad Kutina, jer je u razvoju grada jedan od prioriteta i širenje socijalnih usluga, rekao je gradonačelnik Kutine i dodao, "Projekt je važan i zato što uključujemo i skupine građana koje su nažalost zbog greške sustava isključene iz društva. U Klub dolaze starije osobe koje nemaju gdje doći, nemaju svoj prijevoz, prepušteni su sebi jer obitelji nemaju dovoljno vremena za njih. U Klubu im se nudi koristan sadržaj za ugodno provođenje vremena i u razgovoru s korisnicima usluga Kluba dobili smo još neke ideje i vjerujem da ćemo još bolje organizirati dodatne socijalne usluge za starije i nemoćne."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Projekt Jačanja socijalne uključenosti starijih osoba na tzv. „Kick off“ konferenciji predstavio je voditelj projekta Robert Pintarić. Cilj je projekta u društvo uključiti što više starijih osoba. Klub je samo dio projekta, a sudeći po posjećenosti i ocijeni starijih osoba u Klubu projekt će polučiti uspjeh. Projekt se financira iz EU socijalnog fonda sa 85% vrijednosti projekta te 15% sredstvima Vlade Republike Hrvatske.