Grad Kutina
Čišćenje
Čišćenje
Hrvatski srednji sloj ;)
Snimanje filma
Snimanje filma

Poštovani posjetitelji,

Naša web stranica je u postupku nadogradnje. Molimo Vas za još strpljenja da to odradimo do kraja. Sve što je do sada bilo dostupno na web stranici je i sada dostupno, a plan je još proširiti obavijesti.

S poštovanjem, Udruga Unuk

Pomaže drugima a i sama treba pomoć !

Slijepa baka pomaže unesrećenima pa je tako već kako kaže, da ne broji ,al preko dvadesetak puta nazvala broj 060 9011.

I ne bi to bilo ništa čudno da ista ta baka ne treba i našu pomoć ali…

Najme naša udruga dotičnu bakicu služi već godinu dana.Do trećeg mjeseca ove godine naša djelatnica je to radila putem „Javnog rada“ koje je financiralo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Obzirom da od početka ove godine Ministarstvo mijenja pravila igre tj.“ Javni rad“ više ne financira  100% u iznosu plače već 50/50 što znači da bi poslodavac trebao financirati pola plače za tu osobu a s obzirom da je naša udruga neprofitna organizacija isto ne možemo realizirati.

Obzirom da ta i takove osobe stvarno trebaju našu pomoć udruga se još do danas nekako snalazi pa volontiranjem pokriva skrbljene osobe ali nije izvjesno do kada ćemo moći to i izdržati.

Unatoč velikim naporima udruge kako na lokalnoj razini, tako i obraćanju rečenom Ministarstvu za sada nije postignuto nikakvo rješenje tog problema.

Velika je šteta što takva bakica ne sjedi negdje u tom Ministarstvu pa bi se taj problem vjerojatno vrlo brzo i lako riješio.

U svoj toj priči je žalosno i jadno da se uz sva zaklinjanja odgovornih (političara) kako vode brigu o starima i nemoćnima tako nešto događa ta da ne shvaćaju da tim osobama ta pomoć život znači. 

Obzirom da je baka izrazila želju da joj se ne spomene ime isto i poštujemo.